image

Leerlingen-nieuws

image
image

Welkom op deze pagina met nieuws van en over onze leerlingen. Wil jij ook een bijdrage leveren? Ben je bijvoorbeeld ergens trots op? Of heb je iets interessants gelezen, geleerd of gezien? Geef het aan ons door! Een mailtje naar info@zuidrandrotterdam.nl of naar je mentor is genoeg. En wie weet staat jouw nieuws hier binnenkort wel op deze pagina.


Minister van onderwijs op school!
Rotterdam, juli 2021

Een minister op bezoek? Ja zeker! Op 1 juli 2021 lanceerde (demissionair) minister mw. Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) op Zuidrand School for Sport & Lifestyle de nationale leescampagne ‘Boek ’n Trip’.  

   
Foto's: Minister Van Engelshoven wordt gastvrij ontvangen door één van onze leerlingen en de minister met schrijfster Margje Woodrow 

Vier eerste- en tweedejaars leerlingen heeft die dag uit eigen werk voorgelezen voor de minister en schrijfster Margje Woodrow. Zij hadden namelijk meegedaan aan een verhalenwedstrijd en hun verhaal werd gepubliceerd in een bundel. In een echt boek dus. Hoe cool is dat?

Justin, Jamayra, Arwen en Novalee waren er supertrots op. En toen mochten ze het ook nog eens voorlezen voor de minister en een echte schrijfster. Of ze dat spannend vonden? Ja, natuurlijk! Superspannend. De zenuwen gierden door hun lijf! Maar hey, wanneer krijg je ooit weer zo’n kans? Leuk om later aan je eigen kinderen te vertellen!  

 


'Zuidrand kookt voor ouderen' op Rijnmond TV!
Rotterdam, maart 2021

Onze school op TV met koken voor ouderen!

Zoals we allemaal weten kookt Zuidrand School for Sport & Lifestyle al enige tijd voor ouderen. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Klik hier om de reportage te openen op Rijnmond.nl.


Foto: het Zuidrand-team in actie!

 


Winter-event voor basisschool leerlingen
Rotterdam, maart 2021

Op dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 maart 2021 kwamen ruim 200 leerlingen van basisscholen uit de wijk bij ons schaatsen en leuke spelletjes doen. 

Op ons plein stond een schaatsbaan van zo'n honderd vierkante meter en een grote tent waar onze vloggers Nick & Ikram een leuke quiz presenteerden onder het genot van homemade pannenkoeken en chocolademelk. Jammie! Onze leerlingen namen de begeleiding en catering voor hun rekening. Kortom, voor de schaatsertjes een paar uur ontspanning en plezier en voor onze leerlingen een mooie praktijkopdracht die ook nog studiepunten opleverde. Outdoor en uiteraard 'corona-proof'!


Afbeelding: de poster/uitnodiging voor de basisscholen