image

Nieuws

image
image

Welkom op deze pagina met nieuws van en over onze leerlingen. Wil jij ook een bijdrage leveren? Ben je bijvoorbeeld ergens trots op? Of heb je iets interessants gelezen, geleerd of gezien? Geef het aan ons door! Een mailtje naar info@zuidrand.nl of naar je mentor is genoeg. En wie weet staat jouw nieuws hier binnenkort wel op deze pagina.


Meer dan 400 basisschool leerlingen bezoeken Zuidrand Game-event
Rotterdam, november 2021

Van 9 t/m 12 november 2021 hebben meer dan 430 basisschool leerlingen samen met hun klasgenoten meegedaan aan een gezellig en dynamisch evenement op onze school. Het Game-event werd georganiseerd door onze bovenbouw leerlingen die het profiel Diensten & Producten hebben gekozen (D&P).


Foto: aankomst van de basisschool leerlingen op het schoolplein

Challenges
De bezoekers werden met challenges op een leuke, actieve manier uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. De games waren zó gericht dat de bezoekende leerlingen op sportieve en actieve wijze in beweging werden gezet. Zo gingen zij de strijd met elkaar aan bij de interactieve muur, was er de flipperkast-challenge, konden leerlingen 3D print ontwerpen, een 360-graden-selfie maken en meedoen aan het lasergame-spel in de gymzaal.


Foto: lasergamen in de gymzaal

Voorlichting
Voor voorlichting over wat vmbo precies inhoudt, stond er een Amerikaanse schoolbus klaar met echte VR-brillen aan boord. Daarmee konden zij leuke 360-gradenvideo’s bekijken met uitleg over het vmbo (kbl/bbl/gl/tl) als onderwijsniveau.


Foto: bij de Amerikaanse schoolbus, voor de VR-ervaring

Praktijkervaring
Tegelijkertijd hebben onze eigen leerlingen belangrijke praktijkervaring kunnen opdoen met het organiseren en uitvoeren van een project, met het welkom heten en begeleiden van groepen basisschool leerlingen en hun leerkrachten en met het doen van eventuele aanpassingen waar dit nodig was (improviseren).

Trots
De reacties van de bezoekers waren heel positief. De leerlingen waren voornamelijk enthousiast over de diversiteit aan programma onderdelen en de leerkrachten waren vooral onder de indruk van de goede organisatie. Zowel onze leerlingen als de collega’s van Zuidrand kijken met grote trots terug op een geslaagd evenement.


Klik op de afbeelding hierboven voor een korte sfeerimpressie

Heb jij het Game-event gemist? Geen nood, want er komen nog vele mooie kansen aan om kennis te maken met onze school en ons schoolprogramma! Klik hier om de open dagen pagina te openen.

 


Minister van onderwijs op school!
Rotterdam, juli 2021

Een minister op bezoek? Ja zeker! Op 1 juli 2021 lanceerde (demissionair) minister mw. Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW) op Zuidrand School for Sport & Lifestyle de nationale leescampagne ‘Boek ’n Trip’.  

   
Foto's: Minister Van Engelshoven wordt gastvrij ontvangen door één van onze leerlingen en de minister met schrijfster Margje Woodrow 

Vier eerste- en tweedejaars leerlingen heeft die dag uit eigen werk voorgelezen voor de minister en schrijfster Margje Woodrow. Zij hadden namelijk meegedaan aan een verhalenwedstrijd en hun verhaal werd gepubliceerd in een bundel. In een echt boek dus. Hoe cool is dat?

Justin, Jamayra, Arwen en Novalee waren er supertrots op. En toen mochten ze het ook nog eens voorlezen voor de minister en een echte schrijfster. Of ze dat spannend vonden? Ja, natuurlijk! Superspannend. De zenuwen gierden door hun lijf! Maar hey, wanneer krijg je ooit weer zo’n kans? Leuk om later aan je eigen kinderen te vertellen!  

 


'Zuidrand kookt voor ouderen' op Rijnmond TV!
Rotterdam, maart 2021

Onze school op TV met koken voor ouderen!

Zoals we allemaal weten kookt Zuidrand School for Sport & Lifestyle al enige tijd voor ouderen. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Klik hier om de reportage te openen op Rijnmond.nl.


Foto: het Zuidrand-team in actie!

 


Winter-event voor basisschool leerlingen
Rotterdam, maart 2021

Op dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 maart 2021 kwamen ruim 200 leerlingen van basisscholen uit de wijk bij ons schaatsen en leuke spelletjes doen. 

Op ons plein stond een schaatsbaan van zo'n honderd vierkante meter en een grote tent waar onze vloggers Nick & Ikram een leuke quiz presenteerden onder het genot van homemade pannenkoeken en chocolademelk. Jammie! Onze leerlingen namen de begeleiding en catering voor hun rekening. Kortom, voor de schaatsertjes een paar uur ontspanning en plezier en voor onze leerlingen een mooie praktijkopdracht die ook nog studiepunten opleverde. Outdoor en uiteraard 'corona-proof'!


Afbeelding: de poster/uitnodiging voor de basisscholen