Zorg en Welzijn

Heb je interesse in de gezondheidszorg, de dienstverlening, uiterlijke verzorging of de welzijnssector? Ben je het liefst praktisch bezig en vind je het leuk om met mensen samen te werken? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en houd je van afwisseling? Wil je anderen graag helpen?

Dan is de specialisatie Zorg & Welzijn echt iets voor jou.

Wat leer je?

Deze gaat over het verzorgen en begeleiden van mensen uit alle leeftijdsgroepen. Je leert om leuke activiteiten te organiseren, om ouderen en kinderen te helpen verplegen als ze ziek zijn en je leert om voor ze te koken. Ook leer je om een kapsel te verzorgen en make-up aan te brengen. Daarnaast ga jij ook een baby in bad doen. We hebben voor deze handelingen een mooi praktijklokaal zodat je goed kunt oefenen. Bovendien hebben we veel contacten met andere organisaties en instellingen, waar jij deze activiteiten kunt uitvoeren.

Het vak Zorg en Welzijn

Kinderen verschillende beroepen. dokter, bouwer, kok, politieagent en  schilder, scheikundigenkinderen in cartoon | Premium Vector

Wil je straks in de bovenbouw de afdeling Zorg en Welzijn breed kiezen? Dan ga je een heleboel nuttige en leuke dingen leren en doen. En het gaat verder dan huishoudelijke zaken, zoals koken en schoonmaken. Je leert bijvoorbeeld zelfstandig te werken, verantwoordelijkheid te dragen en wat klantvriendelijkheid is.

En je kunt je creativiteit erop loslaten, want je mag óók aan de slag met mode ontwerpen, gezonde maaltijden bereiden en presenteren, gasten bedienen en ga zo maar door.

Rondleiding en inschrijven

Wil je graag wat vragen stellen? Of een persoonlijke rondleiding? Dat kan natuurlijk. Of ben jij er al uit, en wil je je meteen inschrijven? Klik dan op deze link en vul het formulier in. Ook dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

Tot ziens!